Informatie Videoconsult


Met wie heeft uw een videoconsult?

Uw heeft een digitale afspraak met Dr. R.B. Karim plastisch chirurg genitaal opgeleid.
Wereldwijd geeft  Dokter Karim lezingen over de reconstructie na vrouwenbesnijdenis (VGV).
Hij is een van de weinigen ter wereld die deze operatie kan uitvoeren.
Op zijn achtste jaar kwam Dr. Karim uit Bangladesh naar Nederland.

Dokter Karim verdiepte zich in het onderwerp en stuitte op dr. Pierre Foldès, een Franse uroloog die inmiddels meer dan 5000 dergelijke operaties heeft uitgevoerd. Hij had op dat moment al bij duizenden besneden vrouwen de clitoris ‘heropgebouwd’ door de clitorale stomp naar boven te halen. Dokter Karim heeft deze techniek eigen gemaakt. Met dr. Foldès als voorbeeld, Heeft Dokter Karim zijn eerste hersteloperatie in Amsterdam in 2009 uitgevoerd. Inmiddels heb ik tientallen vrouwen geopereerd.

Over onze videoconsulten

Als u een videoconsult boekt, krijgt u de gelegenheid om al uw vragen te stellen en te bespreken. Een digitaal consult sluit niet uit dat de arts u nog fysiek moet zien en onderzoeken, vooral als een hersteloperatie uw wens is.

Als u een afspraak boekt op een datum in de toekomst, ontvangt u een mail met een link (url) die u doorverwijst naar de wachtkamer. Uw behandelaar nodigt u dan uit in de spreekkamer. 

Webcamconsult, Videobellen met uw arts

  • Meer tijd voor kwalitatieve zorg. Een videoconsult is gemakkelijk en snel.

  • Gemak voor uw: u kunt het gesprek met ons aangaan in uw vertrouwde thuissituatie.

  • Geen reistijd: voor uw zit er geen extra reistijd verbonden aan het consult.

  • Persoonlijker dan een telefonisch consult. In een videoconsult kan je elkaar aankijken. Hierdoor kunt uw vragen beter toelichten dan in een telefonisch consult.

Wat heeft u nodig voor een video-afspraak?

U heeft een van de volgende apparaten nodig:
– Mobiele telefoon met internet.
– Tablet of iPad.
– Computer.
– Laptop.

Uw apparaat moet een goede internetverbinding hebben, een goede camera én geluid.
Bij een computer of laptop is de camera soms ingebouwd. Als dat niet zo is, heeft u een webcam nodig. Deze moet u vóór de video-afspraak installeren. Vergeet niet eventuele bedekking van de webcam af te halen.

Tips

  •  Zorg dat u minimaal tien minuten voor de afspraak ingelogd bent in webcamconsult en klaar zit voor de video-afspraak.

  •  Zorg ervoor dat u in een rustige, afgesloten ruimte zit. Het is belangrijk dat het stil is in de ruimte, zodat de arts u goed kan verstaan.